Privacy- en cookieverklaring Broeders Gezondheidswinkel

Deze privacy- en cookieverklaring is het laatst aangepast op 24 februari 2022. 

Broeders Gezondheidswinkel V.O.F. (hierna: Broeders Gezondheidswinkel) heeft een fysieke winkel en een webshop (https://www.broedersgezondheidswinkel.nl/). Bij ons kun je allerlei gezondheidsproducten aanschaffen, maar ook gezondheidsadviezen krijgen. In het kader van de dienstverlening die wij aanbieden verwerken wij persoonsgegevens. In deze privacyverklaring lees je welke persoonsgegevens wij van jou verwerken en wat we daarmee doen. 

Onze privacy- en cookieverklaring in het kort 
Jouw privacy is voor ons van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit betekent dat wij:

  • Onze doeleinden duidelijk vastleggen voordat wij jouw persoonsgegevens verwerken, via deze privacy- en cookieverklaring. 
  • Zo min mogelijk persoonsgegevens opslaan en enkel de gegevens die nodig zijn voor onze doeleinden. 
  • Expliciet toestemming vragen voor de verwerking van jouw persoonsgegevens, mocht toestemming verplicht zijn. 
  • Benodigde beveiligingsmaatregelen treffen om jouw persoonsgegevens te beschermen. Wij leggen deze verplichtingen ook op aan partijen die persoonsgegevens voor ons verwerken. 
  • Jouw rechten respecteren, zoals het recht op inzage, correctie of verwijdering van jouw persoonsgegevens die bij ons verwerkt zijn. 

Voor welke doeleinden gebruiken wij jouw persoonsgegevens? 
Wij verkrijgen verschillende persoonsgegevens van jou. Per doeleinde geven wij aan welke gegevens wij van jou verkrijgen, met welke doel wij deze gegevens verwerken en hoelang die worden bewaard. Als je vragen hebt of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact met ons op. De contactgegevens staan onderaan in deze privacyverklaring.

Contact en klachtafhandeling
Wanneer je ons een e-mailbericht stuurt, het contactformulier op de website invult, ons telefonisch benadert, of op een andere manier contact met ons opneemt, dan ga je in op ons aanbod om met ons in contact te treden (uitvoering van de overeenkomst). 

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens: 

  • Naam 
  • Contactgegevens (e-mailadres en telefoonnummer)
  • Eventuele informatie die je zelf invult als inhoud van een bericht 

Wij slaan deze contactmomenten met de door jou verstrekte persoonsgegevens op voor het uitvoeren van het contact en het eventueel afhandelen van jouw klacht. We bewaren deze informatie, zo lang als dat nodig is voor dit contact of tot maximaal 2 jaar nadat wij voor het laatst contact met jou hebben gehad, omdat we er zeker van willen zijn dat we jouw vraag of klacht goed hebben afgehandeld.

Account, bestelprocedure en spaarprogramma
Het is mogelijk om op onze website een account aan te maken. Aan de hand van je account kun je vervolgens een bestelling plaatsen. Overigens is het ook mogelijk om producten te bestellen zonder een account. Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, dan laat je bepaalde gegevens achter. Deze gegevens hebben wij nodig om jouw bestelling netjes af te kunnen handelen (uitvoering van de overeenkomst). Wij bieden ook een spaarprogramma aan, waarbij je punten kunt sparen voor een bepaalde korting. Een overzicht van jouw spaarpunten vind je in je account. 

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens:

  • Accountgegevens 
  • Naam
  • Adres
  • Contactgegevens (e-mailadres en telefoonnummer)
  • Geboortedatum
  • Betalingsgegevens
  • IP-adres

Wij bewaren deze gegevens tot 2 jaar nadat je voor het laatst hebt ingelogd op je account, dan wel 2 jaar na het plaatsen van de laatste bestelling. Sommige gegevens bewaren wij langer als wij daartoe wettelijke verplicht zijn (bijvoorbeeld vanwege de fiscale bewaarplicht van 7 jaar).  

Nieuwsbrieven
Via onze website kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief van Broeders Gezondheidswinkel (toestemming). Wij versturen wekelijks/ maandelijks per e-mail een nieuwsbrief met daarin acties, gezondheidstips, kortingen en de nieuwste producten van Broeders Gezondheidswinkel.

Hiervoor verwerken wij jouw e-mailadres. 

Wij bewaren jouw gegevens totdat je je uitschrijft voor onze nieuwsbrief. Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je op elk moment afmelden via de link onderaan in de nieuwsbrief. 

Enquêtes en reviews
Je hebt de mogelijkheid om een enquête in te vullen over onze dienstverlening, of een review achter te laten op onze website. Zo kunnen wij onze dienstverlening verbeteren, en de input gebruiken om onze dienstverlening te verbeteren. 

Wij verwerken jouw persoonsgegevens op basis van het gerechtvaardigd belang. Wij hebben namelijk een commercieel belang om onze dienstverlening te verbeteren. Ons commerciële belang prevaleert boven jouw privacybelang, gezien het feit dat je zelf bepaalt of je een enquête wilt invullen of een review wilt achterlaten, en welke informatie je dan geeft.  

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens:

  • Naam
  • E-mailadres
  • Inhoud van de enquête/ review

We bewaren deze gegevens maximaal 5 jaar nadat je de enquête hebt ingevuld of de review hebt achtergelaten.

Dienstverlening ten aanzien van leveranciers
Wij kopen onze producten in bij verschillende leveranciers. In dat kader hebben wij verschillende gegevens nodig om de order af te handelen (uitvoering van de overeenkomst). 

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens:

  • Bedrijfsnaam
  • Zakelijk adres
  • Naam contactpersoon
  • Contactgegevens (e-mailadres en telefoonnummer)
  • Financiële gegevens
  • Eventuele overige informatie die je met ons deelt 

Wij bewaren deze gegevens gedurende de overeengekomen contractduur. Sommige gegevens bewaren wij langer als wij daartoe wettelijke verplicht zijn (bijvoorbeeld vanwege de fiscale bewaarplicht van 7 jaar).  

Werken bij Broeders Gezondheidswinkel
Heb je gereageerd op één van onze vacatures of heb je een open sollicitatie ingestuurd? Dan verwerken wij jouw persoonsgegevens om jouw sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, en ter voorbereiding op het eventueel sluiten van een arbeidsovereenkomst.  

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens: 

  • NAW-gegevens 
  • Contactgegevens (e-mailadres en telefoonnummer)
  • Curriculum Vitae 
  • Motivatiebrief 
  • Salarisindicatie
  • Referenties 
  • Eventuele overige informatie die je meestuurt met jouw sollicitatie  

Jouw sollicitatiegegevens bewaren wij tot maximaal 6 weken nadat de functie is vervuld. Wij bewaren deze gegevens zodat wij contact met jou kunnen opnemen in het geval de functie binnen de proeftijd opnieuw vrijkomt. Wanneer we jou op dit moment geen functie kunnen aanbieden, kunnen we – met jouw toestemming – de sollicitatiegegevens nog een jaar langer bewaren. Je kunt jouw toestemming op elk moment intrekken door ons een e-mail te sturen. Indien je bij ons komt werken, bewaren wij jouw sollicitatiegegevens in het personeelsdossier. Dit dossier wordt bewaard zolang dit noodzakelijk is en ten aanzien van de sollicitatiegegevens tot maximaal 2 jaar na indiensttreding.

Een social media- en internetonderzoek kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Dit is noodzakelijk om te kunnen waarborgen dat bij het aannemen van nieuw personeel ons imago in stand blijft. Wij doen dit dan ook op basis van ons gerechtvaardigde belang. Wij zoeken hiervoor op jouw naam via Google, en jouw eventuele profiel op diverse social media. Dit uiteraard voor zover deze profielen openbaar zijn; wij zullen je niet vragen om ons toegang te verlenen tot een afgeschermde social media-pagina of een connectie met ons te maken. De resultaten van het onderzoek worden met jou besproken. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan kun je dit bij ons aangeven op het moment dat je solliciteert. 

Voorraad notificatie
Heb je je ingeschreven voor een voorraad notificatie van een product dat op dat moment niet (online) op voorraad was? Dan sturen we jou een e-mail op het door jou opgegeven e-mailadres zodra het product weer terug op voorraad is. Deze e-mail is uitsluitend bedoeld om je op de hoogte te stellen van de voorraad van het product. Dit betekent niet dat we het product voor jou hebben gereserveerd.  

Wij bewaren jouw e-mailadres totdat het product weer op voorraad is.  

Wanneer kunnen we jouw persoonsgegevens delen met derden? 

Broeders Gezondheidswinkel deelt jouw gegevens enkel met derden, wanneer dit op basis van de huidige wetgeving is toegestaan. Het kan voorkomen dat wij jouw persoonsgegevens aan derde partijen verstrekken, omdat:

  • wij hen hebben ingeschakeld om bepaalde gegevens te verwerken;
  • wij daar een wettelijke grondslag voor hebben; 
  • wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

De partijen die in onze of uw opdracht persoonsgegevens verwerken zijn:

  • IT-leveranciers
  • Cookiedienstverleners 
  • Betalingsdienstverleners 
  • Postorderbedrijven 
  • Marketingbedrijven
  • Partners en externe consultants

Sommige van onze leveranciers zijn buiten de Europese Economische Ruimte (“EER”) gevestigd. In dat geval zorgen wij dat er passende waarborgen zijn genomen om jouw privacy te beschermen.

Deze privacyverklaring is uitsluitend van toepassing op de diensten van Broeders Gezondheidswinkel. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het privacybeleid van andere websites, die via een link op onze website bereikbaar zijn. 

reCAPTCHA v3
Wij gebruiken reCAPTCHA v3 om misbruik van onze contactformulieren door het versturen van spam te voorkomen. Eerst controleert reCAPTCHA of er al eerder een cookie van Google geplaatst is. Daarna wordt er een reCAPTCHA cookie toegevoegd aan de browser van de gebruiker. Vervolgens wordt er een volledige snapshot gemaakt van het browservenster. Hierbij wordt elke pixel vastgelegd.

Deze tool analyseert hoe een websitebezoeker zich gedraagt op de website:

  • Alle cookies die Google in de afgelopen 6 maanden heeft geplaatst op het systeem van de gebruiker
  • Hoeveel muisklikken de gebruiker in het browservenster heeft gemaakt (of heeft aangetikt als het gaat om een aanraakapparaat)
  • Het scrolgedrag van de gebruiker
  • Het CSS van de webpagina
  • De systeemdatum en -tijd van de gebruiker
  • Het IP-adres van de gebruiker
  • Of de gebruiker op dit moment is ingelogd in diens Google account
  • De ingestelde taal van de browser van de gebruiker
  • Alle invoegtoepassingen die in de browser van de gebruiker zijn geïnstalleerd
  • Alle Javascript-objecten
  • De snelheid waarmee de gebruiker het formulier invult

Deze gegevens worden geanalyseerd door Google LLC. Hieruit maakt Google op of ze te maken hebben met een legitieme bezoeker of een bot. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google.

Social media buttons
Op onze website maken wij gebruik van social media buttons, welke jou doorgeleiden naar de betreffende social media platforms. Je krijgt hierdoor de optie om ons te volgen en om content te delen binnen het netwerk. Ook zul je advertenties tegenkomen op jouw social mediapagina. De buttons zijn werkzaam vanwege stukjes code welke afkomstig zijn van de social medianetwerken. Als je wilt weten wat de social media platforms doen met jouw persoonsgegevens, lees dan de desbetreffende privacyverklaring:  

Cookies 
Op onze website gebruiken we cookies van onszelf en van derde partijen. Cookies zijn informatiebestandjes die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van het apparaat (zoals PC, tablet of smartphone) van de bezoeker. Dat gebeurt via de webbrowser op het apparaat. 

Wij gebruiken onderstaande soorten cookies: 

  • Functionele cookies: deze cookies hebben een functionele rol binnen de website. De cookies zorgen ervoor dat de website goed functioneert. 
  • Analytische cookies: deze cookies geven ons inzicht in hoe onze website wordt gebruikt. Op basis van deze informatie kunnen wij onze website gebruiksvriendelijker maken. 
  • Marketing cookies: deze cookies maken het mogelijk om jou gepersonaliseerde advertenties te laten zien (via onze advertentiepartners). 

De cookies kunnen onder andere de volgende gegevens van jou verzamelen:

  • IP-adres
  • Cookie-ID
  • Website- en klikgedrag
  • Referrer-URL

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we, voor zover wij dat verplicht zijn, vragen om jouw akkoord voor het gebruik van cookies. 

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de cookies die wij gebruiken. 

Cookie; Entiteit; waarborgen

Soort

Doel 

Bewaartermijn

Diversen:

 

First party cookies met strikt functionele doeleinden.

Functioneel

Deze cookies maken noodzakelijke functionaliteiten van de website mogelijk, zoals het onthouden van de gekozen taal en of er toestemming is gegeven voor cookies, het tonen van de cookiebanner etc.

Maximaal 2 jaar

ss-opt:

 

OnTarget CMS

Functioneel

Vereist voor de CMS API

Altijd

ss-pid:

 

OnTarget CMS

Functioneel

Vereist voor de CMS API

Altijd

ss-id:

 

OnTarget CMS

Functioneel

Vereist voor de CMS API

Altijd

_otp:

 

OnTarget CMS

Functioneel

Wordt gebruikt om content aan te passen aan voorkeuren van bezoekers.

Maximaal 2 jaar

_ots:

 

OnTarget CMS

Functioneel

Sessiegerelateerde cookies zoals inloggen

Sessie

_otc:

 

OnTarget CMS

Analytisch

Gegevens om bij te houden via welk kanaal de bezoeker afkomstig is

Maximaal 2 jaar

Google Tag Manager

 

Google LLC, Verenigde Staten

 

Privacyverklaring

Functioneel

Cookies van Google Tag Manager maken het mogelijk om scripts van andere cookies in te laden. Google Tag Manager is puur functioneel en wordt niet gebruikt voor het verzamelen van persoonsgegevens. 

Sessie

Google Analytics

 

Google LLC, Verenigde Staten

 

Privacyverklaring

Analytisch

Deze cookies worden geplaatst om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag en om aan de hand hiervan de gebruikerservaring te verbeteren. We hebben deze cookies privacyvriendelijk ingesteld. Dat betekent dat we:  

  • een verwerkersovereenkomst met Google hebben gesloten;
  • Google alleen gemaskeerde IP-adressen geven;
  • verder geen gegevens delen met Google; en 
  • we geen gebruik maken van andere Google diensten in combinatie met analytics
Maximaal 2 jaar

Hotjar

 

Hotjar Ltd., Malta

 

Privacyverklaring

Analytisch

Hotjar is een technologische dienst die ons helpt om de ervaring van onze gebruikers beter te begrijpen (hoeveel tijd zij doorbrengen op welke pagina, op welke linkjes zij besluiten te klikken, wat gebruikers wel en niet leuk vinden, etc.). Dit stelt ons in staat om onze website te verbeteren met feedback van gebruikers. Hotjar gebruikt cookies en andere technologieën om data te verzamelen van het gedrag van onze gebruikers en hun apparaten (in het bijzonder IP-adressen van apparaten (vastgelegd en opgeslagen alleen in geanonimiseerde vorm), schermresolutie van apparaat, apparaat type (unieke apparaat-ID’s), browser informatie, geografische locatie (alleen op landsniveau), voorkeurstaal voor weergave van onze website).

Maximaal 1 jaar

Sooqr Site Search

 

Sooqr B.V., Nederland

 

Privacyverklaring

Functioneel en analytisch

De cookies van Sooqr helpen bij het zoeken op de website. Het verbeteren van de zoekresultaten gebeurt onder andere op basis van je geschiedenis.

Sessie

Bing Ads

 

Microsoft Corporation, Verenigde Staten

 

Privacyverklaring

Marketing

Bing is een dienst van Microsoft die het mogelijk maakt om advertenties te tonen bij de zoekresultaten van de Bing zoekmachine. Dit cookie wordt geplaatst om clicks en aanvragen op onze advertenties te kunnen meten om zo onze campagnes te optimaliseren. Ook kunnen we door dit cookie bezoekers die bepaalde pagina’s op onze website hebben bezocht, opnieuw bereiken via advertenties op sites van derden. Maakt een uniek user-ID. Deze cookies maken het volgen van gebruikers mogelijk door synchronisatie van het ID.

Maximaal 1 jaar

Facebook Pixel

 

Facebook, Inc., Verenigde Staten

 

Privacyverklaring

Marketing

Deze cookies worden gebruikt om advertentie-opties van Facebook mogelijk te maken. Ze registreren klikgedrag en websitebezoeken.  Deze cookies registreren een uniek ID om terugkerende apparaten te herkennen. Het doel daarvan is gericht en gepersonaliseerd te adverteren.

Maximaal 3 maanden

Google Ads 

 

Google LLC, Verenigde Staten

 

Privacyverklaring

Marketing

Deze cookies worden gebruikt om de acties van de websitebezoeker op de website te registreren na het bekijken van of klikken op advertenties. Het doel hiervan is om de effectiviteit te meten en gepersonaliseerde advertenties te tonen.

Maximaal 6 maanden

Microsoft Clarity

 

Microsoft Corporation, Verenigde Staten

 

Privacyverklaring 

Marketing

Cookies van Microsoft Clarity worden gebruikt voor heat maps en schermopnames. Deze gegevens kunnen gebruikt worden om voor jou relevante reclames te kunnen laten zien.

Maximaal 1 jaar

In- en uitschakelen van cookies
In jouw webbrowser kun je instellen dat het opslaan van cookies alleen wordt geaccepteerd wanneer je hiermee instemt. Raadpleeg voor meer informatie hierover de handleiding van jouw browser. Let op: veel websites werken niet optimaal als de cookies zijn uitgeschakeld.

Verwijderen van cookies
De meeste cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Als een houdbaarheidsdatum is ingesteld, wordt het cookie automatisch verwijderd wanneer de houdbaarheidsdatum verstrijkt. Je kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen, voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van jouw browser.

Hoe worden jouw persoonsgegevens beveiligd? 
Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij nemen dan ook passende technische en organisatorische maatregelen met betrekking tot de te verrichten verwerkingen van persoonsgegevens, tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking (zoals onbevoegde kennisname, aantasting, wijziging of verstrekking van de persoonsgegevens). We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan. 


Welke privacyrechten heb je?

  • Recht op inzage: je hebt het recht de persoonsgegevens die wij van jou verwerken, in te zien.  
  • Recht op rectificatie: je hebt het recht de persoonsgegevens die wij van jou verwerken, te corrigeren of aan te vullen indien deze onjuist of onvolledig zijn.  
  • Recht van bezwaar: je kunt bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens, waaronder tegen direct marketing.  
  • Recht op verwijdering: je kunt ons verzoeken jouw persoonsgegevens te verwijderen. 
  • Recht om jouw toestemming in te trekken: indien je ons toestemming hebt gegeven om persoonsgegevens te verwerken, dan kun je deze toestemming op ieder moment intrekken. 
  • Recht op overdraagbaarheid van gegevens: indien het technisch mogelijk is, heb je het recht om de persoonsgegevens die wij van jou verwerken te laten overdragen aan een derde partij.  
  • Recht op beperking van de verwerking: in sommige gevallen kun je ons verzoeken om het verwerken van jouw persoonsgegeven (al dan niet tijdelijk) te beperken. 

Bij jouw verzoek kunnen wij je vragen om je te identificeren. Wij vragen hiervoor gegevens op om er zeker van te zijn dat jij de juiste persoon bent aan wie de persoonsgegevens toebehoren.

Wij zullen in principe binnen een maand aan jouw verzoek voldoen. Deze termijn kan echter worden verlengd om redenen die verband houden met de specifieke privacyrechten of de complexiteit van het verzoek. Als wij deze termijn verlengen, zullen wij jou daarvan tijdig op de hoogte stellen.

Indien je één van je rechten wilt uitoefenen, dan kun je dat kenbaar maken via klantenservice@broedersgezondheidswinkel.nl

Wijzigingen in de privacyverklaring
Wanneer onze dienstverlening wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum bovenaan in dit document en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. 

Vragen of klacht indienen
Als je vragen hebt, of een klacht in wilt dienen over het gebruik van jouw persoonsgegevens, dan kun je een e-mail sturen naar klantenservice@broedersgezondheidswinkel.nl. Wij pakken elke vraag en klacht intern op en communiceren dit verder met jou. Als je vindt dat wij jou niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens